Een maand zonder Formule 1 is lang. Maar om het wat dragelijker te maken, hebben we voor jullie de favoriete muziek verzameld van alle Formule 1-coureurs. Nu te beluisteren en te downloaden op Spotify.

Muziek speelt bij coureurs vaak een belangrijke rol in hun voorbereiding. Ze gebruiken het om tot rust te komen of juist om zich op te pompen. Benieuwd als we waren vroegen we de coureurs naar hun favoriete nummers.

In de nieuwste Formule1, editie 12/13, hebben 24 favoriete nummers van het huidige Formule 1-veld verzameld en een playlist samengesteld. Wil je dus weten wie van de coureurs Chasing Cars van Snow Patrol als favoriete nummer heeft? Koop dan nu de nieuwe Formule 1.

Via Spotify kun je (het merendeel van) de nummers beluisteren: spoti.fi/MZoyjR 

Wat is Spotify? Spotify is een Zweedse streaming muziekdienst die toegang biedt tot een groot aantal liedjes. Je hoeft niet per se de muziek te kopen, maar kunt die gratis beluisteren of via een abonnement. Het grote verschil met bijvoorbeeld iTunes is dat je geen mp3’s op je computer hebt staan, maar de nummers streamt vanaf de Spotify-server.

Als je een liedje toch wilt bezitten kan dat ook, want je kunt via Spotify ook de muziekbestanden kopen. Spotify biedt heel veel muziek aan, zo’n 8 miljoen liedjes, maar helaas lang niet alles.

Voor hints over de playlist volg @lindaF1nl op Twitter.