McLaren is er voor de derde race op rij niet in geslaagd punten te scoren. Jenson Button en Kevin Magnussen kwamen in Spanje als elfde en twaalfde aan de finish.

Button begon nog wel vanuit de toptien, maar greep uiteindelijk dus net naast een puntenklassering. De Engelsman wijt dat voornamelijk aan zijn slechte start: “Ik kwam namelijk niet goed weg en zat daardoor gelijk in een slechte positie”, vertelt de courur die in de eerste ronde van de achtste naar de dertiende plek terugviel.

“Mijn race was daardoor eigenlijk al verloren, want inhalen is ontzettend lastig in Barcelona, dus die slechte eerste ronde heeft ons heel veel gekost”, stelt de wereldkampioen van 2009, die helaas moet toegeven dat McLaren ook door middel van de pitstops of strategie niets kon forceren, maar desondanks nog wel laat optekenen dat McLaren toch weer het één en ander heeft geleerd van deze race.

Magnussen
Voor debutant Kevin Magnussen is elke race een leerzame ervaring, maar aan die in Spanje heeft hij weinig plezier beleefd. In tegenstelling tot Button had de Deen wel een prima start en eerste ronde, totdat hij niet alleen diezelfde Button, maar ook Sebastian Vettel tegenkwam.

“Ik moest van de ideale lijn en zelfs even van de baan af om een aanrijding met Jenson te vermijden in bocht dertien, waarna Sebastian me niet zag toen ik terug het circuit op ging. Hij deed de deur dicht, terwijl ik geen kant op kon. We raakten elkaar dus ook, maar het liep gelukkig goed af”, vertelt hij.

Na dit incident zat een mars naar voren er niet in voor Magnussen, die klem kwam te zitten in het verkeer. “Het veld zat erg dicht op elkaar en er was helaas weinig verschil in de prestaties van de bandencompounds, dus er was niks om het verschil mee te maken.”

“Als we verder vooraan op de grid hadden gestaan, zoals was gelukt zonder de problemen van gisteren, hadden we hier denk ik aardig wat punten kunnen meenemen. Maar nu we van zover terug moesten komen, wisten we van tevoren al dat het een moeilijk verhaal zou worden.”