Het gaat vrijdagmiddag (plaatselijke tijd) regenen tijdens de vrije training van de Grand Prix van Australië. Gedurende zowel de kwalificatie als de race in Melbourne blijft het naar verwachting droog. Dat blijkt uit het officiële FIA-weerbericht voor komend weekend.

Vrijdag

De dag begint nog droog in Melbourne. Al vrij snel zal de bewolking echter toenemen, waarna er in de middaguren buien ontstaan. De kans op neerslag bedraagt zo’n 60 procent, er valt naar verwachting zo’n 1 tot 5 millimeter regen. De temperatuur bedraagt in de eerste vrije training 17 graden en in de tweede vrije training 18 graden.

Zaterdag

Het is niet ondenkbaar dat het zaterdag ook gaat regenen, maar die kans is een stuk kleiner (40 procent). Mocht er regen vallen dan zal dat overigens niet meer zijn dan een overgangsbuitje in de ochtenduren. Er zijn enkele perioden met zon, maar desondanks daalt het kwik tot zo’n 14 graden tijdens de derde vrije training en 15 graden tijdens de kwalificatie.

Zondag

De coureurs mogen zich opmaken voor een race in droog weer. De kans op neerslag bedraagt minder dan 20 procent en is daarmee bijna verwaarloosbaar klein. Ondanks dat het gedeeltelijk bewolkt wordt, is de temperatuur aangenamer dan in de dagen ervoor: het wordt tijdens de race zo rond de 18 graden.

Tijdschema Grand Prix van Australië | Alle sessies, alle tijden

Het nieuwste nummer van FORMULE 1 Magazine nog niet gelezen? Wees er snel bij, haal ‘m in de winkel of bestel ‘m hieronder online mét gratis verzending. In het huidige nummer vind je zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

  • Zorgeloze kampioen: Max Verstappen domineert in de woestijn
  • Reportage: Fred Vasseur ontketent revolutie bij Ferrari
  • Nieuwkomer: bij AlphaTauri zijn ze heel blij met Nyck de Vries
  • Historie: waarom iedere coureur bij Lotus in de schaduw reed van Jim Clark
  • Preview GP Australië: Gianni Morbidelli blikt terug op zijn enige race voor Ferrari
  • De allermooiste foto’s van Peter van Egmond
  • En verder alles over de Grand Prix van Bahrein!

Gratis verzending in Nederland!