Mercedes-protegé Pascal Wehrlein denkt er na zijn debuutjaar bij het kleine Manor klaar voor te zijn om voor het grote Mercedes-kampioenschapsteam te racen.

Dat vertelt de Duitser, die de afgelopen seizoenen tevens als test- en reserverijder van Mercedes heeft gefungeerd, tijdens de Autosport Awards, waar hij de prijs voor rookie van het jaar kreeg.

“Ik heb het gevoel dat ik een goed seizoen achter de rug heb en ben klaar om de stap te zetten”, verklaart de coureur die als kandidaat geldt nu wereldkampioen Nico Rosberg weg is bij Mercedes.

“Een enkel seizoen in de Formule 1 is natuurlijk niet veel, maar ik ken alle circuits inmiddels en heb door hoe de banden werken. Ik heb nog veel te leren, maar ben blij met de progressie die ik boek.”

“Ik weet ook dat ik nog niet op mijn top zit en nog beter kan, maar na dit jaar voel ik me er zeker klaar voor”, herhaalt Wehrlein, die nog niets concreets heeft gehoord van Mercedes.

Wehrlein weet verder ook wel dat hij niet de enige is met interesse in het zitje. “Iedereen wil deze ongelofelijke kans om voor Mercedes te rijden natuurlijk krijgen.”

Mercedes heeft naar eigen zeggen al genoeg telefoontjes gekregen, maar Wehrlein waakt er voor de Mercedes-bobo’s plat te bellen. “Ik kan ze niet elke dag bellen voor updates. Ik wil niet vervelend zijn.”

“Ze weten echter dat ik graag voor ze zou willen racen”, vervolgt de coureur die zegt ‘klaar te staan’ als Mercedes denkt dat hij de aangewezen persoon is: “Ik zal alles doen wat nodig is.”

“Voor nu moet ik echter wachten”, erkent Wehrlein, die begrip heeft voor de situatie waar Mercedes in zit. “Ze moeten uitmaken wat het beste voor het team is en dat kan tijd kosten.”

Wehrlein heeft de afgelopen jaren overigens al wel geregeld voor Mercedes getest. Tevens heeft hij veel testwerk gedaan met Pirelli’s 2017-banden, wat hij er dus ook nog maar als pluspunt uitlicht.

Wehrlein stond tot Rosbergs vertrek bij Mercedes naar verluidt op pole om naar Sauber te gaan, al werd een langer dienstverband bij Manor ook nog altijd als mogelijkheid gezien.