Pascal Wehrlein heeft bevestigd dat hij de eerste wintertest aan zich voorbij moet laten gaan. Dit vanwege een rugblessure na een crash tijdens de Race of Champions.

Het gerucht dat Wehrlein niet mee zou kunnen doen aan de eerste test, van 27 februari tot en met 2 maart in Barcelona, zong al langer rond en is nu dus bevestigd door de coureur zelf.

“Op medisch advies moet ik de eerste wintertest overslaan vanwege een probleem met mijn rug”, laat Wehrlein weten op Twitter. “Het spijt me voor het team, maar we zullen sterker terugkomen.”

Wehrlein raakte geblesseerd aan zijn rug toen zijn auto een koprol maakte bij een crash tijdens de Race of Champions, half januari, en moest toen al direct een paar dagen rust nemen.

De verwachting is dat Ferrari-testrijder Antonio Giovinazzi tijdens de testdagen in Barcelona invalt voor Wehrlein en twee dagen voor zijn rekening neemt.

Sauber zou hierover in gesprek zijn met Ferrari, nadat het eerder al gesprekken met Ferrari zou hebben aangeknoopt om Giovinazzi tijdens het seizoen als test- en reserverijder te gebruiken.

Marcus Ericsson, de andere vaste coureur van Sauber, zit sowieso achter het stuur tijdens de twee andere testdagen van de eerste testweek.