DTM-kampioen Pascal Wehrlein moet in ieder geval tot begin 2016 wachten op nieuws over zijn toekomst. Mercedes probeert haar protegé bij Manor onder te brengen, maar makkelijk is dat niet.

Mercedes-teambaas en -motorsportchef Toto Wolff vertelt aan Autosport dat het een racezitje voor 2016 wil regelen voor Wehrlein, maar dit geen eenvoudige opgave is. Mercedes-klant Manor is het enige team dat nog stoeltjes vrij heeft, maar het ‘zitje moet het geld ook waard zijn’, vindt Wolff.

Op het moment azen er naast Wehrlein echter verschillende andere coureurs op de zitjes bij Manor. Will Stevens en Alexander Rossi raceten in 2015 voor het team en willen daar graag mee verder gaan, terwijl GP2-coureur Rio Haryanto zich met 15 miljoen euro aan staatssteun in de strijd heeft gemengd.

De prijs voor een Manor-zitje zou daardoor behoorlijk hoog liggen en Wolff begrijpt dat commerciële overwegingen meespelen voor het kleine en niet bepaald kapitaalkrachtige team. “Dat is simpelweg de realiteit. We zijn nog altijd met Manor in gesprek, maar kunnen de zaak verder niet forceren.”

Wolff stelt daarom dat de onderhandelingen ‘sowieso begin 2016 nog zullen doorlopen’. Mocht Mercedes er niet in slagen een racezitje voor Wehrlein te vinden, dan heeft het een ‘plan B’: “Pascal blijft dan in de DTM en zal daarnaast veel gaan testen in de Formule 1, voor ons of een ander team.”