De Indonesische GP2-coureur Rio Haryanto kan op vijftien miljoen euro aan staatssteun rekenen in de strijd om een zitje bij Manor. Dat berichten verschillende media.

Deze publicaties baseren zich daarbij op een schriftelijke toezegging van het Indonesische Ministerie van Sport en Jeugd om dit bedrag naar Manor over te schrijven indien het Haryanto een racezitje geeft voor 2016. Een kopie van deze intentieverklaring werd op Twitter gezet door Imam Nahwari, de desbetreffende minister.

In de verklaring is te lezen dat het ministerie garant staat voor de betaling van vijftien miljoen euro. Behalve dat er een racezitje tegenover moet staan voor Haryanto, moet Manor ruimte op haar auto’s en op de coureurs overalls ter beschikking stellen en promotionele activiteiten ondernemen voor Indonesië en ‘aan het land verbonden’ (staats)bedrijven.

Ondanks de schriftelijke toezegging van de Indonesische staat, is er nog geen akkoord gesloten. Haryanto’s manager – de Britse oud-coureur Piers Hunnisett – heeft aan BBC-verslaggever Andrew Benson laten weten dat er ‘hard wordt gewerkt maar nog niks rond is’.

De 22-jarige Haryanto won afgelopen seizoen drie races in de GP2 en eindigde als vierde in de opstapklasse. 2015 was daarmee zijn beste seizoen in vier jaar in de GP2. Haryanto heeft al twee keer een Formule 1-auto getest. Hij kwam eerder deze maand tijdens de bandentestdag in actie voor Manor en testte in 2010 al eens een dag voor Manors voorganger Virgin Racing.