Jenson Button en Kevin Magnussen hebben een solide eerste dag in Melbourne achter de rug.

Voor Jenson Button kent de baan in het Australische Albert Park natuurlijk geen geheimen meer. De Brit wist er in 2009, 2010 en 2012 te winnen en ook op de eerste vrijdag in 2014 staat Button er goed bij. Een tweede en een vijfde tijd zien er op papier leuk uit, maar Button verwacht zelf niet dat het heel erg representatief is.

“Ik denk niet dat we zo snel zijn als dat het nu misschien lijkt, maar ik denk dat we een goed beeld hebben van hoe de auto hier werkt. De balans is nog niet geweldig, iets wat zich met name in de hogesnelheidsbochten manifesteert.”

“Het is in ieder geval weer geweldig om hier weer terug te zijn. Ik vermaak me altijd buitengewoon op dit circuit, al viel het plezier me in de lange runs wat tegen. Het is een manier van rijden die mij persoonlijk weinig aanspreekt. Met lege tanks daarentegen is het weer een heel ander verhaal.”

Kevin Magnussen
De vrijdag van Kevin Magnussen stond vooral in het teken van het bekend worden met alles wat er tijdens een raceweekend gebeurt. Hij is blij dat hij daarbij een ervaren mentor aan zijn zij heeft in de persoon van Jenson Button.

“Dit eerste weekend wil ik zoveel mogelijk leren en dan is het heel handig om iemand van het kaliber Jenson Button als teamgenoot te hebben”, legt de jonge Deen uit. “Hij heeft zo veel ervaring en met name op dit circuit is hij altijd sterk. Ik kan veel van Jenson leren.”

Magnussen is tevreden met de data die hij vergaard heeft en wat ook niet onbelangrijk is: hij heeft genoten van zijn eerste vrije training als racecoureur.