Dit jaar staat voor het eerst sinds 2011 geen Indiase Grand Prix op de Formule 1-kalender. Dit heeft onder meer te maken met de strenge en dure invoerrechten die de overheid hanteert. Maar een wetswijziging heeft daar nu verandering in gebracht.

De krant Times Of India meldt namelijk dat racewagens en ander materiaal dat tijdens een Grand Prix nodig is, voortaan niet meer wordt gerekend tot normaal geïmporteerd transport mits het niet langer dan dertig dagen in het land blijft. Dit betekent dat het Formule 1-transport vanaf nu de strenge invoerrechten ontloopt.

Jaypee, de organisatie die de Grand Prix organiseert is blij met de beslissing: “Dit lijkt een positieve ontwikkeling te zijn voor autosport in India. We kunnen echter nog niets zeker zeggen over een mogelijke terugkeer van de Formule 1. Daarvoor moeten we eerste de wetswijziging goed bestuderen.”

Het is de bedoeling dat de Grand Prix van India in 2015 op de kalender terugkeert. Alle keren dat het Formule1-circus het Buddh International Circuit in India aandeed ging Sebastian Vettel er met de zege van door. Afgelopen seizoen was die jaarlijkse zege zelfs extra speciaal: de Duitser kroonde zichzelf in India voor de vierde keer als wereldkampioen.