McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is zeer te spreken over hoe de Pirelli-banden het racen vooral aan het begin van 2011 spannender hebben gemaakt en hoopt dat dit volgend jaar verder toeneemt.

“Pirelli heeft vooral aan het begin van het jaar een grote bijdrage aan de show geleverd”, stelt Whitmarsh in een interview aan het Britse Autosport. “Wij hebben ons hoofd er in ieder geval geregeld over gebroken”, refereert hij aan de hoge bandenslijtage, het prestatieverschil tussen de compounds en de vele pitstops en strategische keuzes die daarbij komen kijken.

“Naarmate het seizoen vorderde, lukte het iedereen echter om de slijtage en levensduur van de banden haast verontrustend goed onder de knie te krijgen, dus hopelijk gaat Pirelli de uitdaging en strijd aan en voorzien ze ons volgend jaar van banden die ons nog meer hoofdbrekens opleveren.”

Dat de heren coureurs daar mogelijk niet blij mee zijn, snapt Whitmarsh, maar de spanning staat voor hem voorop. “De banden hebben dit jaar een belangrijke rol gespeeld, net als KERS en DRS, maar we mogen niet op onze lauweren rusten en moeten dus actie ondernemen om ervoor te zorgen dat het racen spectaculair blijft.”