McLaren-teambaas en FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh hoopt dat Bernie Ecclestone en de organisatie van de race in Texas er nog uitkomen, want volgens Whitmarsh is het essentieel dat de Formule 1 Amerika verovert.

“Ik weet niet hoe het precies zit en wat er allemaal speelt, maar ik hoop dat Bernie en de mensen in Austin er nog uitkomen, want Noord-Amerika is erg belangrijk voor de Formule 1”, spreekt Whitmarsh zijn steun voor een Amerikaanse Grand Prix uit tegenover Autosport.

“Amerika is hét land van de auto”, stelt de Engelsman. “We moeten het met de Formule 1 zien te ‘veroveren’. Tot op heden is dat nog niet gelukt, maar ik weet zeker dat we de races in Austin en/of New Jersey een succes kunnen maken zolang we er vol voor gaan en onze best doen de Formule 1 er als sport te ontwikkelen.”

“Ik ben er namelijk zeker van dat er in Amerika in principe genoeg interesse voor de Formule 1 is, ook al heeft Amerika de Formule 1 niet nodig op de manier dat wij Amerika nodig hebben. Om die reden moeten wij accepteren dat het aan onszelf is om er naartoe te gaan en er iets van te maken.”