McLaren kon in India niet imponeren en haakt nog meer af in het teamkampioenschap. Jenson Button en Lewis Hamilton vonden te weinig snelheid op de zachte Pirelli-banden.

Martin Whitmarsh, teambaas van de renstal, erkent dat het een weekend vol problemen was. “Er kwamen blaren op de zachte banden dus daar gingen we niet snel mee”, aldus Whitmarsh. “Toen we op de harde banden reden waren constant de snelste. We hadden op dat moment echter al te veel tijd verloren en Button zat zelfs vast achter Romain Grosjean.”

“Het voornaamste probleem was dat we te langzaam waren op de zachte band. Eigenlijk duurde dat het hele weekend. Met wat problemen kwalificeerden we ons op de tweede startrij terwijl onze snelheid eigenlijk goed was. Het is erg jammer als het podium binnen handbereik is en je er niet op eindigt.”

Niet alleen de Pirelli-banden lagen dwars voor McLaren, ook het stuurtje van Hamilton werkte niet echt mee. “Hij schakelde een aantal keer mis en we dachten dat er wat knel zat”, aldus Whitmarsh. “Aanvankelijk was ik fier tegen het wisselen van het stuurtje. Ik vond dat Lewis er genoegen mee moest nemen.”

“Onze stop duurde 3.1 seconde en dat is niet slecht. Het moet geen gewoonte worden want het kan snel mis gaan. Lewis had het stuurtje volgens mij al los gekoppeld toen hij nog reed en hij moest de bak in zijn neutraal zetten. Een stuurtje loskoppelen is niet lastig, er opzetten daarentegen wel vanwege de vele elektrische verbindingen die aangesloten moeten worden.”

“Ik hoop dat het geen gewoonte wordt maar we hebben het goed opgelost.”