Martin Whitmarsh heeft opnieuw zijn steun voor Sergio Pérez uitgesproken. De Mexicaan reed een solide weekend in Spanje en wist teamgenoot Button in de kwalificatie ruim voor te blijven.

“Hij heeft veel vertrouwen gevonden”, stelt Whitmarsh. “Hij heeft het goed gedaan dit weekend, met veel enthousiasme gereden en zich goed gekwalificeerd. Hij zit in een leerproces. Het is een jonge coureur waar veel druk op staat. We hebben hem natuurlijk geen goede auto gegeven, maar desondanks presteert hij goed.”

Pérez startte de race in Spanje als achtste terwijl teamgenoot Jenson Button niet verder kwam dan P14. Toch eindigt de Mexicaan in de race op plaats negen, één plaats achter de Brit. Whitmarsh vervolgt: “Hij leert van Button hoe je moet omgaan met dit soort banden, dat is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling.”

Naarmate het einde van de race vorderde kwam Pérez weer bij de kopman in de buurt. De teambaas van McLaren besloot het zekere voor het onzekere te nemen en maande de Mexicaan om Button niet aan te vallen en te blijven zitten waar hij zat, ongetwijfeld terugdenkend aan Bahrein waar de twee wheelbangend om een positie vochten.

Volgens Whitmarsh was het terugfluiten van Pérez puur strategisch. “Zijn banden waren gewoon helemaal op. Dat konden we aan de pitmuur zien. Als hij aan zou vallen, waren we bang dat zijn banden het einde van de race niet zouden halen. Nou ja, dat hebben ze eigenlijk ook niet gedaan. Als je naar zijn banden kijkt, zit er ook geen loopvlak meer op. Dus we hebben goed gehandeld.