Jenson Button en Sergio Pérez hebben de vrijdag gebruikt om nieuwe data te verzamelen. Naar aanleiding van de slechte resultaten van afgelopen weekend is het volgens het McLaren-duo vooral belangrijk om de problemen van de auto op te lossen.

“De auto doet het beter dan in Melbourne”, vertelt Button enigszins opgelucht. “We kunnen echter nog lang niet meedoen met de voorste teams. Vandaag hebben we weer veel geleerd en daar moeten we mee door gaan. De jongens zijn thuis in de fabriek hard op zoek of ze iets extra’s uit de auto kunnen halen. Het is makkelijker om aan een winnende auto te werken, dan aan een auto die niet competitief is, maar ook op het circuit doet iedereen enorm zijn best.”

Pérez had vandaag een drukke dag.  “We hebben verschillende afstellingen en banden geprobeerd. De auto is vooruit gegaan in eigenlijk alle omstandigheden. Dat is fijn. We zouden regen in Maleisië niet erg vinden. Dan kunnen we ons waarschijnlijk relatief beter kwalificeren en maken we meer kans in de regen.”

Teambaas Martin Whitmarsh is tevreden over het werk dat het team verricht. “Ik ben trots op iedereen die zich met hart en ziel inzet voor de auto. Daar ben ik heel dankbaar voor. We gaan proberen de auto te optimaliseren voor dit weekend en verder onderzoeken waar het probleem ligt.”