De matige race van McLaren in Canada is volgens Martin Whitmarsh te wijten aan een verkeerde strategie. Het team behaalde een elfde en twaalfde plaats en miste voor het eerst sinds 64 wedstrijden een puntenfinish.

“Het was een moeilijk weekend”, blikt Whitmarsh terug. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we in de punten hadden kunnen eindigen. We waren te langzaam in de kwalificatie en konden dat in de race niet meer rechtzetten. Dat lag vooral aan de bandenstrategie.”

“We hebben bij Jenson Button namelijk een fout gemaakt”, vervolgt de teambaas. “We wilden dat hij zijn banden spaarde en vroegen hem om een bepaalde rondetijd te rijden. Achteraf bleek dat de banden veel minder hard sleten, dus hij had snellere tijden kunnen rijden. Zoveel sneller dat we in de punten terecht waren gekomen.”

Over de reeks van 64 wedstrijden in de punten die ten einde is, is Whitmarsh vrij kort: “Het is jammer dat de reeks ten einde is, maar ik vind het op dit moment eigenlijk gewoon veel vervelender dat we het in Canada niet gewoon beter hebben gedaan. Daar ben ik echt gefrustreerd over.”