*

Wie zegt wat: Kwalificatie GP Bahrein

Redactie

Redactie

7 april 2018 18:29

Wie zegt wat: Kwalificatie GP Bahrein
Sutton Images

Lees hier de interessantste reacties van de coureurs op de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein.

Sebastian Vettel (Ferrari), 1e:
“Het was behoorlijk intens. Mijn eerste ronde in Q3 ging goed, tot ik het vergooide in de laatste bocht. Ik was dan ook blij dat ik nog een run had. Ik deed het daarin clean, en wist dat ik van de kerb moest blijven in de laatste bocht. De auto doet het hier verder het hele weekend al geweldig. Als de auto doet wat je wil, is het een genot, anders een gevecht. Dat laatste was in Australië het geval, maar we hebben sindsdien hard aan de balans gewerkt. Ik voel me nu natuurlijk goed, maar morgen is gewoon weer een nieuwe dag en nieuw hoofdstuk. Het is een lange race en het is niet makkelijk om de banden hier goed te houden. De auto is echter snel, en dat helpt meestal.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 2e:
“Deze kwalificatie was niet ideaal. Verre van zelfs, door het verkeer dat ik tijdens mijn laatste run had. Maar ja, wat kan je eraan doen? Vandaag was pas zaterdag, morgen is het hoofdnummer waarin het om de punten gaat. Wat het dan wordt? We will see.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 3e:
“Het voelde allemaal wel oké en mijn rondjes werden steeds beter. In Q3, als het telt, had ik het min of meer voor elkaar, maar die jongens in de rode auto’s waren sneller. We mogen hier niet happy mee zijn, maar ik zie uit naar de race van zondag. Ik denk dat het close wordt, ook met Red Bull erbij en Lewis Hamilton en Max Verstappen die van verder terugkomen. Het wordt interessant.”

Lewis Hamilton (Mercedes), 4e, start 9e door gridstraf. Tegenover Sky Sports F1:
“Dit wordt zeker niet de makkelijkste race, maar ik ga alles geven. De Ferrari’s waren gewoon te snel vandaag. Valtteri reed op het eind nog een hele goede rondetijd. Het lukte mij toen niet te profiteren van de nieuwe banden die we gebruikten. Of het een groot voordeel is dat ik de race op softs start? Ik zou langer door moeten kunnen rijden aangezien de rest vooraan op supersofts staat, maar ik denk dat het interessant wordt en je sowieso een aantal verschillende strategieën gaat zien.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), 5e, maar start 4e. Tegenover Sky Sports F1:
“Het zat dichterbij dan ik vooraf had verwacht, dus dat is bemoedigend. Dan toch de laatste in het rijtje zijn, is echter tegelijkertijd het frustrerende daaraan. Voor de sport is het hoe dan ook goed dat de top vijf binnen een paar tienden zit. Onze race pace zag er vrijdag verder niet verkeerd uit, en ik ben er van overtuigd dat onze auto hier zondag beter zal gaan dan vrijdag…”

Pierre Gasly (Toro Rosso), 6e, maar start 5e:
“Wat een dag! Dit was mijn beste kwalificatie in de Formule 1. Het team heeft keihard aan de auto gewerkt en ik voelde me er ook zeer in op mijn gemak. Sinds de eerste ronde in de eerste training zijn we al vrij snel, maar we wisten dat alles goed op z’n plek moest vallen om Q3 te halen – en dat is gelukt! We verwachten dat Hamilton en Max Verstappen natuurlijk nog naar voren komen, maar onze long run pace was goed in de tweede vrijdagtraining, dus ik denk dat we met Renault kunnen vechten en, hopelijk, ook Haas. We moeten ons werk goed doen om ervoor te zorgen dat we zondag net zo snel zijn als in de kwalificatie, dan kunnen we op een mooie puntenfinish mikken.”

Eric Boullier, teambaas McLaren, dat teleurstelde met P13 en P14, tegenover Autosport:
“Dit is wel een beetje een verrassing, gezien de snelheid die we lieten zien in de derde vrije training. We hebben duidelijk te weinig grip, daarom vielen we tegen. Maar volgens de coureurs zijn er met de auto geen problemen. Vorig jaar hadden we het ook al zwaar in Bahrein. We moeten uitzoeken waardoor dit circuit ons niet ligt.”

Lance Stroll (Williams), laatste:
“Er zijn veel dingen niet goed. De balans was er niet, we hadden geen grip en we hebben meer snelheid nodig. Vorig jaar was ik in de kwalificatie vier tienden sneller.”