*

Wie zegt wat: Kwalificatie GP Canada

Eelco den Boer

Eelco den Boer

9 juni 2018 21:16

Wie zegt wat: Kwalificatie GP Canada
Sutton Images

Lees hier de interessantste reacties van de coureurs op de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada.

Sebastian Vettel (Ferrari), poleposition:
“Gisteren zaten we nog een beetje in de problemen en was ik niet geheel tevreden. Normaal hou ik van dit circuit, maar ik kon het juiste ritme niet vinden. Maar vandaag ben ik blijkbaar met het goede been uit bed gestapt en werkte alles. Ik maakte nog wel een klein foutje, anders had het nog net iets sneller gekund, maar het was een heel mooie dag.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 2e:
“Het zat enorm dicht op elkaar. En dan is het altijd frustrerend als je niet bovenaan staat. Maar de voorste startrij is een goed uitgangspunt voor de race morgen.”

Max Verstappen (Red Bull), 3e:
“Ik ben heel blij met hoe het weekend tot dusver is verlopen. We weten dat we in de kwalificatie topsnelheid tekort komen. Maar zeker in de race kunnen we het goed doen. Ik denk dat we de snelheid hebben om het Ferrari en Mercedes lastig te maken. Het is een voordeel om op de zachtere banden te starten en sowieso zijn we in de race sterker dan in de kwalificatie.”

Lewis Hamilton (Mercedes), 4e:
“Het was gewoon een moeilijke kwalificatie. Ik heb geen geweldige rondjes gereden. Gister zagen onze long runs en snelheid over een enkele ronde er nog goed uit, maar ik heb het vandaag simpelweg niet voor elkaar gekregen. De verschillen vooraan waren daarbij klein en de rest heeft het gewoon beter gedaan dan ik. That’s it.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 5e:
“Ik had last van onderstuur en in bocht twee kon ik mijn lijn niet houden. Ik wist dat het lastig ging worden, maar probeerde de gang er in te houden. Ik moest echter liften en dus was dat het. De auto werkt hier goed, dus wie weet wat er morgen mogelijk is.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), 6e:
“Ik zag dat ik telkens langzamer was in de laatste sector, maar Verstappen had een slipstream in zijn eerste run, dus dat verklaarde het verschil. Het was best een goede kwalificatie. Ik had het gevoel dat ik het beter deed dan de zesde plaats doet vermoeden. Maar dat is de frustrerende realiteit. Goed gereden, maar toch slechts zesde. Hopelijk kan ik morgen verder naar voren. De zachtere banden zouden een voordeel moeten zijn bij de start en daarna zien we wel verder.”

Fernando Alonso (McLaren), 14e:
“Het is zoals het is. We waren niet snel genoeg vandaag. We waren niet competitief in de derde vrije training en dat werd helaas bevestigd tijdens de kwalificatie. Daar kunnen we nu niets meer aan doen. Hopelijk kunnen we ons morgen herpakken. Het is een circuit waar veel mogelijk is, met kansen om in te halen en safety cars, dus ons doel blijft om punten te pakken.”

Stoffel Vandoorne (McLaren), 15e
“Er valt niet heel veel te zeggen. Het is teleurstellend voor het hele team. Gisteren was onze snelheid nog redelijk en zag het er positief uit, zeker omdat we in de tweede sessie de hypersofts niet eens gebruikt hadden. Dat we dan zo ver achter Q3 zitten is heel teleurstellend. Hopelijk gaat het morgen relatief goed. Het enige voordeel is dat we vrije bandenkeuze hebben en dat het een circuit is waar je kunt inhalen.”

Pierre Gasly (Toro Rosso), 16e:
“Na de derde vrije training signaleerde Honda een motorprobleem, dus moest ik terug naar de vorige specificatie zonder de upgrade. Dat maakte mijn leven een stuk moeilijker. De update werkt erg goed en het zag er geweldig uit voor de kwalificatie, maar helaas was er dus een probleem.”