Lees hier de interessantste reacties van de coureurs na de kwalificatie voor de Grand Prix van Engeland.

Lewis Hamilton (Mercedes), poleposition: “De Britse fans zijn de beste. Ik heb alle gegeven. Het zat zo ongelooflijk dicht bij elkaar. Ferrari heeft nog iets uit de hoge hoed getoverd, dus ik kon alleen maar bidden dat ik het nog zou halen. Zonder de steun van alle supporters hier had ik het niet gereed. Ik ben heel dankbaar. Waar ik het verschil heb gemaakt? Ik kan het me eigenlijk niet meer herinneren. Misschien bocht 13.”

Sebastian Vettel (Ferrari), 2e: “Ik had wat last van mijn nek in de vrije training, maar in de kwalificatie ging het prima. Vanmorgen had ik niet gedacht dat ik kans zou maken op poleposition, maar het verschil is erg klein. Ik was blij met mijn laatste ronde, maar ik verloor tijd op de rechte stukken. Ik miste een slipstream. Maar met de tweede plaats ben ik ook tevreden, het geeft ons een goede kans morgen.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 3e: “Ik ben niet tevreden. Ik had alle middelen om sneller te zijn, maar blokkeerde mijn voorwiel in bocht zestien. Het is zoals het is. De auto zou morgen goed moeten gaan. Het is heet, dus het wordt geen gemakkelijke race voor de banden. Misschien gebeuren er dus wat verrassende dingen. Ik mik op de top uiteraard.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 4e: “Ik maakte een fout in de de laatste bocht. Dat kostte me zo’n drie tienden. Dus dan zou het er om gespannen hebben. Verder ging het goed. We hadden al verwacht dat Ferrari sterk voor de dag zou komen vandaag. Ze waren gisteren al snel en normaal hebben ze het juist moeilijk op vrijdag. Het podium is nog binnen bereik. Alles ligt nog open.”

Max Verstappen (Red Bull), 5e: “Dat was een goede kwalificatie. Een halve seconde voor mijn teamgenoot, dus mag je niet klagen, al wil je natuurlijk altijd meer. In de laatste bocht heb ik twee tienden verloren, maar het was nooit genoeg geweest om Ferrari en Mercedes aan te pakken. We komen een seconde tekort op het rechte stuk, dus als je er dan acht tienden achter zit, is dat super. Over het algemeen hebben we niet de snelheid om mee te gaan met Ferrari en Mercedes en achter ons zit ook een gat, dus als er niets gebeurt voor ons, wordt het een redelijk saaie wedstrijd. Maar we moeten ons gewoon concentreren op onszelf en goede punten halen.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), 6e: “Ik had er liever dichterbij gezeten. Maar zelfs met een superronde was het niet meer geworden dan de vijfde plaats. Dus zijn we gegaan voor een afstelling waar we mogelijk in de race profijt van kunnen hebben. Een éénstopper gaat lastig worden, dus moesten we iets doen om de banden lang goed te kunnen houden.”