Lees hier de interessantste reacties van de coureurs na de Grand Prix van Italië.

Lewis Hamilton (Mercedes), winnaar: “Allereerst alle lof voor Ferrari. Ze hebben voor een enorme uitdaging gezorgd, het was een geweldig gevecht. Ten tweede wil ik mijn team en fans bedanken. Zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest. We zijn erin blijven geloven. Het was een negatieve omgeving, maar ik zag ook veel Britse vlaggen en die hebben me geïnspireerd. Ik beschouw het negatieve als iets positiefs, want het motiveert me alleen maar meer. Tot slot dank aan Valtteri Bottas voor zijn hulp.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 2e: “We waren snel genoeg, maar de banden hielden het niet vol. Vanaf dat moment kon ik niet veel meer doen en was het uiteindelijk helaas onmogelijk om Lewis Hamilton achter me te houden. Het is verre van ideaal, maar het is het maximale wat we konden doen. We hebben het geprobeerd en we zullen blijven vechten.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 3e: “Mijn missie was om Kimi Räikkönen een tijdje op te houden, maar daarna probeerde ik alles om nog op het podium te komen. Het was een fel gevecht, niet altijd even fair als ik gehoopt had, en daarom heeft Max Verstappen een straf gekregen. Als team is dit een geweldig resultaat, we hebben meer punten gescoord dan Ferrari op hun thuisbaan, terwijl zij sneller waren in de kwalificatie.”

Sebastian Vettel (Ferrari), 4e tegen Ziggo Sport: “Ik wilde Kimi binnendoor inhalen in de eerste ronde, maar besloot te remmen en achter hem aan te sluiten omdat ik niets geks wilde doen. Maar Lewis zag een of ander gat en liet geen ruimte over voor mij, waardoor ik helaas spinde. Of de stewards goed hebben geoordeeld? Ik ben er geen voorstander van dat zij overal bij gehaald worden. We zijn volwassen mannen, geen kleine meisjes. Het is racen. Ik baal natuurlijk enorm, maar het enige wat je kunt doen is alles geven om terug te slaan. Ik rook nog een kans en we hadden met een beschadigde auto nog een goed tempo. Maar dit is niet het resultaat dat de fans hier hadden verdiend.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), uitgevallen tegen Ziggo Sport: “Dit is zeer frustrerend. De laatste tijd gaat het niet lekker. In Singapore zullen we weer wat dingen veranderen. Sinds Spa ben ik niet gelukkig met de auto, dus ik wil terug naar een ander chassis. Hopelijk hebben we dan ook betere betrouwbaarheid en kunnen we meer meedoen. Over winst wil ik niet spreken, maar laten we beginnen met een podium.”