*

Wie zegt wat: Race GP Monaco

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

27 mei 2018 17:16

Wie zegt wat: Race GP Monaco
Sutton Images

Lees hier de interessantste reacties van de coureurs op de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco.

Daniel Ricciardo (Red Bull), winnaar: “Na twee jaar hebben we eindelijk gerechtigheid. Het was een drukke race voor ons. Al voor we op de helft waren, voelde ik dat ik vermogen verloor. Ik dacht dat de race erop zat. Uiteindelijk ben ik naar de finish gereden met maar zes versnellingen. Het team heeft me erdoorheen gesleept. Tijdens de race had ik wel wat twijfels, maar we hebben Monaco gewonnen. Dat voelt goed.”

Sebastian Vettel (Ferrari), 2e: “We hadden het tempo, maar het was een lastige wedstrijd. Daniel had telkens een antwoord. Tijdens de eerste stint kon ik hem volgen. Daarna was hij sterker en kon ik hem niet bijhouden. Toen hij daarna een probleem kreeg met zijn motor, kon ik weer dichterbij komen. Maar na de herstart had ik geen vertrouwen meer in mijn banden,”

Lewis Hamilton (Mercedes), 3e: “Een welgemeende felicitatie aan het adres van Red Bull en Daniel. Ze waren duidelijk de snelste dit weekend. Het was lekker geweest om tweede te worden, maar we hebben er alles aan gedaan. Het was niet mijn meest interessante race.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 4e: “Kan je blij zijn met de vierde plek? Lijkt me niet. Het was een saaie race. Er gebeurde niet veel. Zelfs als je vier seconden langzamer ging dan de coureur achter je, kon hij je niet voorbij. Al die 78 ronden gebeurde er weinig. Het maakte weinig uit dat ik dicht achter Lewis zat. We hadden het tempo, maar ik kon er niet voorbij.”

Pierre Gasly (Toro Rosso), 7e: “Dit was een super race. Ik wist dat het niet makkelijk zou worden vanaf P10, maar de auto was enorm snel. Op de momenten dat ik vrij baan had, kon ik echt voluit gaan. Ik ben er heel blij mee dat het is gelukt zevende te worden.”

Nico Hülkenberg (Renault), 8e: “Ik vind dat het goed ging. Dit was het beste dat mogelijk was. Ik deed een lange eerste stint op ultrasofts. Later reed ik op nieuwe hypersofts, toen heb ik het team gevraagd of Sainze me voorbij wilde laten. Ik had namelijk die Nederlandse gozer achter me. Het was niet echt een gevecht, want we weten dat inhalen hier moeilijk is met die brede auto’s. Maar ik heb wel heel de tijd in mijn spiegels gekeken, want met Max weet je het maar nooit.”

Carlos Sainz (Renault), 10e: “Van begin tot eind een lastige race. We hadden veel last van de hoge bandenslijtage, en dat eigenlijk de hele race door. Het was zodoende worstelen geblazen.”