Williams heeft bevestigd dat Valtteri Bottas en Mirko Bortolotti de rookietest voor het team gaan rijden. GP3-kampioen Bottas is de officiële testrijder van het team en Bortolotti heeft de testdag te danken aan het winnen van de Formule 2-titel.

Ondanks zijn rol van officiële testrijder heeft Bottas (foto) dit seizoen alleen rechtelijntests voor Williams uitgevoerd. “Het is mooi dat ik nu op een fatsoenlijk circuit mag rijden”, aldus de Fin, die de eerste twee dagen van de driedaagse test voor Williams uitkomt. “Ik heb hier lang op gewacht en het is een droom die in vervulling gaat. Ik heb me fysiek optimaal voorbereid en veel in de simulator gezeten, dus ik heb het gevoel er helemaal klaar voor te zijn.”

Op de slotdag neemt Bortolotti het stuur over van Bottas. De Italiaan won dit jaar het Formule 2-kampioenschap. Als onderdeel van het prijzenpakket krijgt hij de testdag bij Williams aangeboden. “Ik ben uiteraard erg blij met deze kans”, zegt Bortolotti. “Ik ga proberen de auto zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Ik hoop veel te leren van de engineers en te genieten van de ervaring. Het wordt ongetwijfeld een mooie dag en ik ga mijn best doen voor het team.”