Williams had zich meer voorgesteld van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Bruno Senna en Pastor Maldonado starten morgen pas als zestiende en zeventiende.

“Na een redelijk competitieve ochtendsessie, kwamen we er in de kwalificatie niet aan te pas”, concludeert teammanager Mark Gillan. “We moeten onderzoeken waar het mis is gegaan. We hebben morgen een lange weg te gaan om punten te scoren, maar ons tempo met veel brandstof aan boord is goed.” 

Het onderzoek naar waar het mis ging bij Maldonado hoeft niet lang te duren. De Venezolaan was snel onderweg in Q2, maar spinde in de laatste bocht. 

“Ik ging iets te ver over de kerbs en kwam daardoor met de muur in aanraking”, verklaart Maldonado. “Spijtig, want anders had ik zeker Q3 gehaald. De auto voelt dit weekend beter aan dan de kwalificatie-uitslag doet vermoeden. Er zijn nog kansen om posities te winnen.” 

Hij krijgt bijval van teamgenoot Bruno Senna. “Ik weet zeker dat we het morgen in de race beter gaan doen”, aldus de Braziliaan, die zijn zestiende plaats ‘frustrerend’  noemt. “In Q1 zag het er nog veelbelovend uit, maar in Q2 had ik minder grip.”