*

Williams blijft tot en met 2025 voorzien van Mercedes-motoren

Laurens Stade

Laurens Stade

13 september 2019 12:32

Williams blijft tot en met 2025 voorzien van Mercedes-motoren

Williams zal tot het einde van het seizoen van 2025 voorzien worden van Mercedes-motoren. Het oorspronkelijke contract liep tot eind 2021, maar het Formule 1-team en de motorleverancier hebben de samenwerking verlengd tot eind 2025.

Williams rijdt sinds 2014 met de Mercedes-krachtbron. Het contract tussen het Formule 1-team en de motorleverancier liep tot eind 2021, maar deze is nu verlengd tot het einde van 2025. Williams zal wel zijn eigen transmissie blijven maken.

In 2014 en 2015 behaalde Williams zijn beste resultaten van de afgelopen seizoenen. In deze seizoenen eindigde de Britse renstal derde bij de constructeurs. Dit seizoen staat het team met slechts één punt op een troosteloze laatste plaats.

Williams-teambaas Claire Williams zegt dat het team blij is om met hun ‘echte vrienden’ te blijven werken. ”We hebben de afgelopen zes jaar een fantastische samenwerking gekend met Mercedes-Benz”, zegt Williams in een verklaring. ”Het originele contract was voor zeven jaar, dus we zijn verheugd om voor nog eens vijf jaar samen te werken vanaf 2021. Mercedes-Benz is een van de meest succesvolle motorleveranciers in de sport, en we hebben er het volle vertrouwen in dat ze competitief blijven. Ze zijn in de tijd van onze samenwerking echte vrienden geworden”, aldus Williams.

Mercedes-teambaas Toto Wolff verheugt zich erop om samen met Williams het nieuwe tijdperk van de sport tegemoet te gaan. ”Williams is een van de meest iconische merken in de Formule 1, en bij Mercedes zijn we er trots op dat zij een deel zijn van onze motorsportfamilie. Ze hebben het de afgelopen tijd lastig gehad. Maar dat heeft alleen maar hun veerkracht en sterkte aangetoond in hun strijd om terug te keren op de plaats op de grid waar ze horen. Ik ben er zeker van dat de toekomst van onafhankelijke teams er goed uitziet met de financiële regels vanaf 2021. We verheugen ons erop om onze samenwerking voort te zetten als we het nieuwe tijdperk van de sport betreden”, aldus Wolff.

Lees meer over

Mercedes Williams