Bruno Senna hield één punt over aan de Europese Grand Prix, maar Williams beseft dat er veel meer in had gezeten. Teammanager Mark Gillan doet zijn verhaal.

“We zijn natuurlijk teleurgesteld dat we in de race geen vervolg hebben kunnen geven aan het goede tempo dat we tijdens de trainingen hadden”, zegt Gillan. “Maar het was een leerzaam evenement. Zeker op het gebied van bandenmanagement.” 

Het lichtpuntje van het weekend was de derde startplaats van Pastor Maldonado. “We hebben ons verbeterd in de kwalificatie”, stelt Gillan. “Dat Pastor na zijn pole in Barcelona zich hier als derde kwalificeerde geeft daar blijk van.”

In de race leek Maldonado ook een tweede podiumplaats binnen bereik te hebben, maar vergallopeerde hij zich in een poging Lewis Hamilton voorbij te steken. De Venezolaan kwam nog als tiende over de streep, maar moest door een tijdstraf afstand nemen van het WK-punt.

“Het is teleurstellend om te zien dat een van je auto’s schade oploopt in de slotfase van de race”, vertelt Gillan. “We respecteren de beslissing van de wedstrijdleiding. We richten ons nu op Silverstone. Hopelijk kunnen we daar wel laten zien waartoe we in staat zijn.”