*

Williams claimt de tweede startrij

Daan de Geus

Daan de Geus

22 november 2014 17:17

Williams claimt de tweede startrij
Racepictures

Williams heeft zich in Abu Dhabi niet serieus in de strijd om pole kunnen mengen, maar met Valtteri Bottas op de derde en Felipe Massa op de vierde plek is het team uit Grove wel weer best of the rest.

Bij Williams zijn ze daar tevreden mee, zo blijkt, want head of performance engineering Rob Smedley knijpt zijn handen dicht: “We hebben het vandaag heel goed gedaan. We staan waar we horen te staan en hebben al ons werk foutloos gedaan.”

Valtteri Bottas is ook zeer content. “Het is belangrijk voor het team dat we beslag leggen op de derde plek bij de constructeurs en we hebben onszelf van een goede uitgangspositie voorzien om die klus te klaren”, weet de Fin.

Bottas knokt zelf nog om P4 in het rijdersklassement en heeft nu ‘eveneens een goede kans dat doel te behalen’. “Een deel van mijn aandacht zal daar ook uiteraard naar uitgaan”, benadrukt de coureur die zeer tevreden is over zijn kwalificatie: “Het was één van mijn beste rondjes van het jaar.”

Teamgenoot Massa is ondertussen over het algemeen tevreden, maar er is één ding dat hem wel dwarszit: “Ik verremde me in mijn laatste rondje. Als dat niet was gebeurd, had ik mogelijk voor Valtteri gestaan, maar na mijn fout wist ik niets meer van dat rondje te maken.”

“Dat Valtteri en ik samen de tweede startrij bezetten is echter hoopgevend”, bekijkt Massa het van de positieve kant. “Dit zijn voor ons de maximaal haalbare posities. Zondag is een podium mogelijk, dus ik ga mijn uiterste best doen dat te behalen en dit jaar zo mooi mogelijk af te sluiten.”

Niet alleen Massa, maar ook Bottas mikt – logischerwijs, aangezien hij voor de Braziliaan op de grid staat – op de derde plek, en misschien nog wel meer: “Als er zich in de race kansen voordoen om nog posities te winnen, zal ik er alles aan doen om die te benutten”, belooft de strijdvaardige Bottas.

Lees meer over

Bottas Massa Williams