*

Williams-coureurs spreken van een goed begin

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

22 augustus 2014 17:58

Williams-coureurs spreken van een goed begin
Racepictures

Felipe Massa en Valtteri Bottas hopen met het uitgangspunt dat ze zich op de eerste dag in België hebben verworven, de kansen op het podium te hebben vergroot.

Het was na afloop van de eerste vrije training even zoeken naar waar de beide Williams’ stonden, want met een tiende en een vijftiende tijd begon het rijdersduo voorzichtig aan het eerste raceweekend na de zomerstop. In de tweede sessie stonden Massa en Bottas echter weer solide bij de beste zes.

Felipe Massa tekende in die tweede vrije training voor de vierde tijd. Het stemt de Braziliaan tevreden: “We hadden geen problemen vandaag en dat maakt het al tot een succesvolle dag. We leren in dit stadium van het kampioenschap nog altijd bij over de potentie van de auto, zo bleek vandaag ook weer.”

“Er was wel sprake van flink wat bandenslijtage, waardoor de strategie van extra groot belang wordt. We moeten zorgen dat we op de juiste momenten op het juiste rubber staan. Dan moeten we in staat zijn om te vechten voor het podium. Ik denk dat een plekje bij de beste drie op zondag het streven moet zijn, aangezien Mercedes nog steeds een maatje te groot lijkt.”

Valtteri Bottas bleef met een zesde tijd aardig in het spoor van zijn ervaren teamgenoot. De verwachtingen over de mogelijkheden van Williams in de Ardennen waren op voorhand hooggespannen, en wat de Fin betreft zijn die verwachtingen terecht. “Onze auto moet het hier heel goed kunnen doen, zoals ook al direct op de baan bleek. De auto voelde direct goed aan en we zijn ons blijven verbeteren.”

“Op het zachte rubber heb ik helaas geen echt goed rondje weten te rijden, maar desondanks was de rondetijd niet eens heel slecht. Dat betekent dat er nog meer in het vat zit en dat werkt bijzonder motiverend.”

Lees meer over

Bottas Massa Williams