Ze verloren in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada het gevecht met de Red Bulls en de Ferrari’s. Toch zijn Williams-coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa goed te spreken over hun kwalificatieresultaat.

Bottas was zijn teamgenoot op het Circuit Gilles Villeneuve voor de zesde keer dit seizoen te snel af. Zijn rondje van 1:13,670 was goed voor de zevende startpositie, een tiende van een seconde voor de Braziliaan. “Ik denk dat we het goed hebben gedaan vandaag”, zegt Bottas. “Doordat het bewolkt was, waren de banden wat moeilijk op temperatuur te krijgen. Maar verder reed de auto prima.”

Dat Williams dit keer wat dichter bij de concurrentie zat dan in de vorige kwalificaties, stemt Bottas positief. “Maar morgen gaat het er echt om”, weet de Fin. “Het weer kan de boel nog aardig beïnvloeden. Morgen moeten we er zoveel mogelijk uit halen.”

Massa
Bij Massa zit de stemming er na de kwalificatie ook goed in. “Ik ben blij met mijn rondje en mijn kwalificatieresultaat, zeker als je bedenkt dat ik gister nog gecrasht ben.”

Als dat niet het gebeurd was, had er volgens Massa wel meer in gezeten. “Als mijn auto net zo goed was geweest als die van Valtteri, had ik het nog beter gedaan.”