Je moest goed zoeken om een Williams op de baan tegen te komen tijdens de vrije trainingen in Bahrein. Men vond het gezien de tijdens de wintertests opgedane informatie niet nodig vandaag het materiaal onnodig te vermoeien.

De filosofie van Williams leidt ertoe dat Valtteri Bottas aan het eind van de dag slechts negen ronden heeft gereden, aangezien hij in de eerste sessie zijn bolide af moest staan aan testcoureur Felipe Nasr. “Het is zoals het is”, relativeert de Fin. “Aan het eind van de dag reed ik nog wat goede runs.”

“We wachtten tot de baan beter en sneller werd. We hebben hier afgelopen winter zoveel getest. Dat heeft ons erg veel data opgeleverd, en aangezien de omstandigheden in grote lijnen gelijk zijn aan toen, is het hier in Bahrein een kwestie van het perfectioneren van de afstelling.”

Felipe Massa
Felipe Masse reed aanzienlijk meer ronden dan Bottas, maar mag absoluut niet als één van de meest productieve coureurs worden beschouwd. Hij deelt echter de mening van zijn teamgenoot dat veel meters maken geen noodzaak is: “Ik denk dat we een goed beeld hebben van waar we staan, ook al hebben we niet heel veel gereden.”

“Ik denk dat de auto hier iets beter uit de verf komt dan in Maleisië. Ik hoop dat we dat morgen kunnen laten zien.” 

Felipe Nasr
De Braziliaan had tijd nodig om weer aan de auto te wennen: “De laatste keer was alweer een tijdje geleden. Het was bovendien nieuw voor mij om met zoveel F1-coureurs in de baan te zijn. Wij hadden net zoals vrijwel iedereen last van te weinig grip, maar dat is iets wat beter wordt naarmate de baan schoner wordt.”

“Ik heb veel geleerd over hoe een training als deze in zijn werk gaat. Het was dan ook een geweldige ervaring voor mij. Ik kijk nu al uit naar de volgende mogelijkheid.”