*

Williams-duo hoopt op droog weer

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

3 jaar geleden

Williams-duo hoopt op droog weer
Racepictures

Felipe Massa en Valtteri Bottas hopen op droog weer voor de rest van het Japanse Grand Prix-weekend. Vandaag kon het tweetal niet veel doen in de regen. Bottas besloot in VT2 zelfs om helemaal niet naar buiten te gaan.

De Williams-bolide is niet heel erg dol op natte omstandigheden. De Grand Prix van Engeland van dit jaar is daar misschien wel het beste bewijs van. Op een droge baan leidden de twee Williamsen, maar toen het asfalt nat werd, vielen Massa en Bottas terug.

Niet zo verwonderlijk dus dat beide rijders hopen op een verder droog weekend: “Dat zou betekenen dat we het morgen tijdens de derde vrije training bijzonder druk krijgen, maar dan kunnen we wel een sterk weekend tegemoet zien”, laat Bottas na de training optekenen.

“Het was vandaag onbegonnen werk om werkelijk iets uit te proberen. De eerste vrije training hebben we nog enigszins nuttig weten te besteden door te kijken hoe we onze auto in wisselende omstandigheden kunnen verbeteren. Later op de dag besloten we echter om binnen te blijven en banden te sparen.”

Felipe Massa heeft niet veel toe te voegen aan de woorden van zijn Finse teamgenoot: “Het was niet bepaald een productieve dag, al denk ik dat we enkele positieve punten meenemen uit die paar ronden dat we op een natte baan hebben gereden. Hopelijk blijft het morgen droog en kunnen we écht beginnen met de voorbereidingen op dit weekend.”

Lees meer over

Bottas Massa Williams