Williams-coureurs Pastor Maldonado en Bruno Senna zien met vertrouwen uit naar het raceweekend in Duitsland, want ze denken het goed te kunnen doen op het circuit van Hockenheim.

“Hoewel ik nog steeds teleurgesteld ben dat ik tijdens de laatste race geen punten heb weten te scoren, put ik vertrouwen uit het feit dat onze auto het op veel verschillende soorten circuits goed doet”, zegt Maldonado.

“Ik zie het weekend in Duitsland dan ook met een goed gevoel tegemoet”, vervolgt de Venezolaan, die Hockenheim bovendien een ‘leuk’ circuit vindt: “De fans zorgen er – met name op het laatste deel van de baan – altijd voor een goede sfeer en deze laatste sector van het circuit is ook leuk om te rijden, want de bochten volgen elkaar daar in snel tempo op en je kunt er veel tijd winnen of verliezen.”

Ook teamgenoot Senna is positief over het Duitse circuit. “Hockenheim biedt een mix aan snelle en langzame baandelen, terwijl het weer er vaak voor verrassingen kan zorgen en de fans de sfeer er altijd goed inhouden, dus het wordt ongetwijfeld een spannend weekend”, denkt hij.

“Ik zie er bovendien erg naar uit om er voor het eerst met een auto te rijden die me in staat moet stellen een goed resultaat te behalen”, vervolgt Senna. “Onze bolide is namelijk beter dan uit de meest recente resultaten blijkt en we blijven hem daarnaast van race naar race verder verbeteren.”