Zowel Felipe Massa als Lance Stroll zoekt na afloop van de Oostenrijkse kwalificatie naar antwoorden. Antwoorden op de vraag waarom ze er gewoon niet aan te pas kwamen.

Zeventiende en achttiende, meer zat er voor Felipe Massa en Lance Stroll op de zaterdagmiddag niet in. Felipe Massa, die drie jaar geleden nog met Williams van poleposition mocht vertrekken, snapt er niets van: “We krijgen het al het hele weekend niet voor elkaar om een set verse banden op temperatuur te krijgen. We moeten zien uit te vinden hoe dat komt.”

“Ook vandaag slaagde we er tijdens de kwalificatie niet in om de banden op gang te krijgen, waardoor we niet staan waar we als Williams horen te staan. Dit team hoort namelijk verder naar voren te staan en het gevecht aan te gaan.”

Massa weet dat hoewel de snelle kwalificatiestints moeizaam verliepen, de racepace op gebruikte banden er een stuk beter uitziet. Niet dat hij weet hoe dat kan, maar toch: “Dat is best vreemd. Op de gebuikte banden gaat het prima, op nieuwe banden allesbehalve.”

Teamgenoot Lance Stroll deelt het optimisme van Massa wat de race betreft: “Onze long runs zien er beter uit dan onze kwalificatieruns”, echoot hij de woorden van zijn ervaren teamgenoot. “Dat geeft ons wat hoop voor morgen, want vandaag was het niet best.”

“Het is sowieso een moeizaam weekend voor ons. We proberen aldoor de balans van de auto te verbeteren, maar in de snelle bochten verliezen we gewoon veel tijd ten opzichte van onze opponenten.”