*

Williams-duo vindt aansluiting in toptien

Daan de Geus

Daan de Geus

3 jaar geleden

Williams-duo vindt aansluiting in toptien
Racepictures

Williams streeft er naar Mercedes en Ferrari te bedreigen, maar het stratencircuit in Singapore ligt de Williams FW37 niet geweldig. Toch eindigden Valtteri Bottas en Felipe Massa nog als zevende en negende.

Net als Mercedes moest ook Williams in de kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit echter haar meerdere erkennen in Ferrari en Red Bull. Bottas vindt verder ook de Mercedes-rijders nog voor zich, terwijl Massa zondag verder ook nog achter Bottas en de Nederlander Max Verstappen op de grid plaats moet nemen.

“Dit was geen makkelijke kwalificatie”, vertelt Massa, die toegeeft dat hij in Q3 een fout maakte: “Zonder die fout, had ik een paar plekken verder naar voren gestaan. We hadden echter maar één setje nieuwe banden voor Q3, dus ik moest wel alles geven en was misschien wat overijverig.”

Valtteri Bottas slaagde daar naar eigen zeggen vandaag al in: “Ik heb althans het gevoel dat ik alles uit de auto heb geperst, dus ik zie dit – zeker gezien onze vorm in de vrije trainingen – ook gewoon als een goed resultaat. We hebben ons tussen de sessies door goed verbeterd”, verklaart de als zevende geplaatste Fin, verwijzend naar hoe Williams het in de tweede en derde vrije training nog met plekken buiten de toptien moest doen.

Massa en Bottas herhalen verder allebei nog maar eens dat dit ‘geen geweldig circuit is’ voor Williams, zoals Massa het omschrijft, dus volgens de ervaren Braziliaan is het zondag simpelweg zaak te proberen het maximale eruit te halen. Bottas denkt ondertussen dat alles nog mogelijk is, omdat er in de race in Singapore altijd van alles kan gebeuren.

Lees meer over

Bottas Massa Williams