Claire Williams zegt dat het gebrek aan reserveonderdelen bij Williams, waardoor Robert Kubica in Rusland vroegtijdig moest uitvallen, veroorzaakt is door ‘enorme pech’. Ze is ervan overtuigd dat andere teams in dezelfde situatie ook genoodzaakt zouden zijn om zich uit de race te trekken. 

Williams besloot om Robert Kubica vroegtijdig naar binnen te halen tijdens de Russische Grand Prix nadat George Russell om toen nog onbekende reden van de baan schoot. De Brit beschadigde daarbij zijn voorvleugel en een week eerder in Singapore reed de Brit ook al schade na een incident met Romain Grosjean.

Williams zegt dat het gebrek aan reserveonderdelen ‘zeer uitdagend’ is voor het team. ”We hebben een reeks aan pech gekend, wat, als je kijkt naar hoe dit jaar is verlopen, niet geheel verrassend is”, zegt Williams tegen Racefans.net. ”De incidenten waarbij we schade reden aan de voorvleugel waren grotendeels buiten onze controle. We hebben race-incidenten gehad waarbij andere coureurs tegen onze auto reden en die problemen veroorzaakten. Het heeft een enorme druk uitgeoefend op het team”, aldus Williams.

Lees ook: Kubica ontkent spanning bij Williams: ‘We zitten in hetzelfde schuitje’

‘Zijn zeker niet het enige team’
Williams prijst het harde werk dat het team heeft geleverd om het gebrek aan reserveonderdelen aan te pakken. ”Ik moet zeggen dat het team in de fabriek fantastisch werk heeft geleverd om ons weer op het niveau te brengen waar we horen te zitten”, aldus Williams. Ze is ervan overtuigd dat andere teams gedwongen zouden zijn om auto’s uit te laten vallen in vergelijkbare omstandigheden.

”Ik denk dat elk team dat zich in dezelfde positie zou bevinden als wij hetzelfde zou hebben gedaan en zich terug zou trekken uit races. Het is tegenwoordig lastig om de Formule 1 bij te houden nu er veel racedagen op elkaar volgen, zeker wanneer je incidenten hebt. Wij zijn niet in staat om meer dan vijf voorvleugels mee te nemen naar een race, en ik kan me niet voorstellen dat er veel teams zijn die dat wel kunnen. Ik geloof niet dat Williams hierin de enige is. Ik ben ervan overtuigd dat andere teams zich ook in deze situatie zouden bevinden als zij ook zo veel pech hadden”, aldus Williams.

Lees ook: Russell zeker dat Williams auto voor 2020 op tijd af heeft: ‘Durf er mijn huis om te verwedden!’

Foto: Motorsport Images