Mike Coughlan keert per 1 juni terug in de Formule 1 bij Williams. Hij zal in eerste instantie als chief engineer fungeren. Mogelijk volgt hij eind 2011 Sam Michael op als technisch directeur.

Coughlan begon zijn Formule 1-loopbaan bij Lotus, waar hij opklom tot ontwerpchef. Daarna werkte hij voor Tyrrell, Ferrari, Arrows en McLaren. Vanwege zijn betrokkenheid bij het spionageschandaal rond McLaren en Ferrari moest hij in 2007 het veld ruimen. Sindsdien is hij werkzaam geweest in het bedrijfsleven en voor NASCAR-team Michael Waltrip Racing.

Williams geeft Coughlan een tweede kans in de Formule 1. “Hij weet dat hij fout heeft gehandeld en heeft veel spijt van zijn acties”, zegt teambaas Frank Williams. “Hij heeft zijn schorsing uitgezeten en hij is vastbesloten om zich opnieuw te bewijzen. Wij hebben een getalenteerde en competitieve kracht graag aan boord. Dit is een eerste stap in de heropbouw van onze technische staf.”

“Ik ben Williams erg dankbaar”, zegt Coughlan. “De gebeurtenissen in 2007 hebben mijn leven veranderd. Ik keer terug in de sport waar ik van hou, bij een team waarvoor ik veel bewondering heb. Ik zal me volledig inzetten voor het team en uiteraard alle ethische normen respecteren.”