*

Williams grijpt net naast de beloningen

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

30 juni 2013 18:05

Williams grijpt net naast de beloningen
Racepictures

Pastor Maldonado en Valtteri Bottas grijpen andermaal naast de punten in Silverstone. Met een elfde en twaalfde plaats zaten ze er wel heel dichtbij.

Technisch directeur Mike Coughlan complimenteert zijn rijders met hun degelijk gereden race. Hoewel ze opnieuw geen punten scoren, gaat de Grand Prix van Silverstone toch de boeken in als de beste tot nu toe dit seizoen.

Pastor Maldonado leek zelfs lange tijd op weg naar punten, totdat een aanvaring met Nico Hülkenberg roet in het eten gooide. “Ik zat aan de binnenkant van de Sauber toen hij van de baan af reed”, licht de Venezolaan het momentje toe. “Bij terugkomst op de baan raakten we elkaar, wat mij twee posities kostte.”

Maldonado put hoop uit het feit dat de Williams stapje voor stapje beter wordt en is met name tevreden over de balans van de FW35: “Helaas zijn we nog niet snel genoeg, maar de balans was goed en we hadden geen problemen met de banden. We zullen ons moeten blijven verbeteren, waarbij we ons met name moeten richten op de kwalificatie.”

Valtteri Bottas

De Fin Bottas spreekt na afloop van een voor hem moeilijke race. “De auto was moeilijk te besturen”, verduidelijkt hij. “We hadden nou eenmaal niet de beste afstelling gisteren en vandaag. Daar komt nog eens bij dat we enkele seconden verloren tijdens de pitstops, dus er valt nog genoeg te verbeteren. Punten waren in mijn ogen mogelijk vandaag, maar het kwartje viel net de andere kant op.”