Pastor Maldonado benadrukt dat als de upgrades van de Williams niet werken, het team een plan B heeft. De renstal heeft grote veranderingen aangekondigd nu het team nog steeds geen enkel WK-punt heeft gescoord.

“De nieuwe onderdelen deden het goed in de rechtelijntest”, vertelt Maldonado. “Het is echter nog te vroeg om te concluderen of ze de auto echt vooruit helpen. Dat kunnen we pas zien na de vrije trainingen op vrijdag. De auto moet zeker verbeterd worden, maar of dat al in deze race gaat lukken kan ik nog niet zeggen.”

Toch is er volgens Maldonado geen enkele reden tot paniek als de onderdelen niet het gewenste effect hebben. “Als er bepaalde dingen om wat voor reden dan ook niet werken, hebben we een plan B.”

Williams komt in Spanje onder andere met nieuwe aerodynamische onderdelen. Maldonado vervolgt: “We hebben veel data, goede mensen en goede coureurs. De auto heeft potentie, maar om een aantal redenen komt dat er nog niet uit. Het tempo van de auto is eigenlijk net zo goed als die van vorig jaar.”