Mark Gillan, de chief operations officer van Williams, is er absoluut zeker van dat de renstal komend seizoen beter zal presteren dan in het teleurstellende 2011 het geval was.

 

“Het is ons doel voor komend seizoen om consistent in de toptien aanwezig te zijn, hetgeen betekent dat we elke zaterdag tot Q3 willen doordringen en elke zondag inzetten op puntenfinishes”, steekt Gillan de ambitieuze plannen van Williams in gesprek met Autosport niet onder stoelen of banken.

 

“Om dat voor elkaar te krijgen zullen we ons aanzienlijk moeten verbeteren”, weet Gillan, die daarmee onderkent dat Williams een zeer stroef 2011 achter de rug heeft. “Vooruitkijkend naar komend seizoen ben ik er echter vrij zeker van dat we ons doel zullen bereiken”, houdt hij vertrouwen.

 

Dat het team uit Grove met Pastor Maldonado (19 Grands Prix) en Bruno Senna (26 Formule 1-starts) twee relatief onervaren coureurs in dienst heeft, vormt volgens Gillan geen obstakel. “Het zijn coureurs met potentie, dus ik zie het als een kans voor ons om er samen – dus als technische afdeling en coureurs – het meeste uit elkaar, de auto en onze mogelijkheden te halen.”

 

“De ontwikkeling van onze nieuwe auto verloopt bovendien voorspoedig en de cijfers waarover we beschikken zijn positief, terwijl we zeker zijn dat we de fouten die we vorig jaar hebben gemaakt, dit keer niet hebben herhaald. Het ziet er dus positief uit.”