Veel had de vrijdag in Australië voor de meesten niet om het lijf. Zo ook voor de Williams-coureurs. In de tweede vrije training namen Bottas en Massa vanwege de miezerige omstandigheden niet de moeite een tijd te zetten.

Eerder deed het Williams-duo dat op een evenmin droge baan wel en het leverde Felipe Massa en Valtteri Bottas respectievelijk de elfde en twaalfde tijd op. Het tweetal heeft na afloop dan ook weinig inhoudelijks te zeggen.

“Wat valt er te zeggen, niks eigenlijk”, aldus Felipe Massa. “We hebben vandaag maar heel weinig actie gezien. We wachtten alsmaar tot we de slicks onder de auto konden leggen. ’s Ochtends heeft ons dat nog enkele ronden opgeleverd, maar ’s middags bleef het asfalt nat. Daarom bleven we maar binnen.”

Teamgenoot Valtteri Bottas weet dat er morgen een interessante dag volgt: “Als het goed worden we morgen een stuk wijzer dan vandaag. Vandaag hebben we immers weinig kunnen doen en natuurlijk baal je daarvan, maar iedereen zit in hetzelfde schuitje. Morgen weer een dag!”