Bij Williams zal men toch gehoopt hebben dat de baan in Monte Carlo wat langer nat bleef. In vochtige omstandigheden kon Pastor Maldonado zijn Williams naar een snelste tijd in Q1 sturen, maar op droog asfalt kwam Williams er niet aan te pas.

Aan het eind van de rit stond Valtteri Bottas zelfs voor zijn meer ervaren teamgenoot. Hij is dan ook redelijk tevreden met zijn eigen resultaat, al weet hij dat hij een moeilijke openingsfase van de race tegemoet gaat. “Er staan enkele snelle auto’s achter ons en dat maakt het moeilijk. Tegelijkertijd denk ik dat we in staat moeten zijn om op onze beurt weer wat plaatsen kunnen winnen. De ontwikkeling van de auto lijkt in ieder geval de juiste kant op te gaan.”

Pastor Maldonado

Pastor Maldonado leek zoals gezegd even voor een stunt te gaan zorgen, maar ging in Q2 uiteindelijk toch kopje onder. Hij viel terug tot achter de Caterham van Giedo van der Garde. De Venezolaan denkt echter dat de toptien er wel degelijk in had kunnen zitten: “De auto wordt steeds beter, maar in Q2 hadden we moeite met de omschakeling naar een drogere situatie. De voorkant van de wagen blokkeerde regelmatig en dat heeft veel tijd gekost.”