Nadat Robert Kubica dinsdag al een ‘productieve’ dag had op Silverstone, kende Paul di Resta woensdag een ‘drukke’ dag achter het stuur van de Williams FW36 uit 2014. Beide coureurs zijn in beeld om volgend jaar naast Lance Stroll plaats te nemen bij de Britse renstal.

Williams geeft geen details prijs over de tests van Kubica en Di Resta op Silverstone. Het team benadrukt dat de testdagen deel uitmaken van de interne evaluaties om de rijdersbezetting voor 2018 te bepalen en dat het geen overhaaste beslissingen wil nemen.

Kubica testte vorige week al een dag op de Hungaroring. Op dat circuit maakte Di Resta in juli onverwacht een comeback in de Formule 1, als invaller voor de zieke Felipe Massa bij Williams. Kubica nam voor Renault een van de testdagen in de 2017-auto voor zijn rekening. De Franse renstal koos er echter voor om verder te gaan met Nico Hülkenberg en Carlos Sainz in 2018.

Naast Kubica en Di Resta komt ook Massa zelf nog in aanmerking voor het Williams-stoeltje. Volgens hem zou het een stap in de verkeerde richting zijn wanneer Williams voor een andere coureur kiest. Ook Pascal Wehrlein wordt genoemd als kandidaat. De Duitser dreigt zijn plek bij Sauber te moeten afstaan aan een Ferrari-junior. Een terugkeer naar de DTM behoort voor hem ook tot de mogelijkheden. Di Resta heeft voor volgend jaar in ieder geval al een zitje in de 24 Uur van Daytona, maar dat IMSA-evenement in januari 2018 zit een beoogde terugkeer in de Formule 1 niet in de weg.