Met twee twaalfde plaatsen in beide sessies is Williams aardig begonnen aan het raceweekend in Zuid-Korea. Bruno Senna denkt dat Williams voor een plaats bij de eerste tien kan gaan.

De Braziliaan moest in de eerste training zijn auto afstaan aan Valtteri Bottas. “Ideaal was het niet omdat ik dit circuit nog niet echt goed ken. De afgelopen twee jaar kon ik hier vanwege de regen niet veel meters maken”, aldus Senna. “Het was alsnog een productieve dag. We hebben denk ik een goed beeld van wat we moeten verbeteren.”

“Dat wordt lastig. Andere auto’s zijn met weinig brandstof aan boord een stuk sneller. Op dat vlak moeten we beter worden. Ik verwacht echter wel dat we verder vooraan kunnen starten”, besluit Senna, die 32 ronden reed.

Teamgenoot Pastor Maldonado reed in totaal 58 ronden. Daar had hij niet genoeg aan. “We hebben een lastige dag achter de rug”, meent de Venezolaan. “We moeten voor de kwalificatie nog veel dingen verbeteren. Dit is een leuk circuit maar ’s middags kwamen we in de problemen. Daar gaan we nu naar kijken. Morgen willen we daar geen last van hebben.”