Williams reist met maar één doel voor ogen af naar Abu Dhabi voor de finalerace: het veiligstellen van de derde plek bij de constructeurs.

Williams staat momenteel derde met een score van 254 punten. De nummer vier Ferrari kan het team uit Grove in principe nog inhalen, aangezien het 210 punten heeft en er in Abu Dhabi – door sommigen ook al wel ‘Abu Double’ genoemd – dubbele punten te verdienen zijn en er voor een constructeur dus maximaal 86 voor het oprapen liggen.

“Ons doel is hetzelfde als het voor alle recente races was: een flink aantal punten scoren en zo de derde plek bij de constructeurs vasthouden”, verklaart Williams-kopstuk Rob Smedley. De sleutel voor succes op het Yas Marina Circuit ligt volgens hem in de juiste afstelling voor de derde sector. “Want na de snelle eerste twee sectoren, met veel rechte stukken, is het cruciaal de juiste balans te vinden voor het bochtige laatste baandeel”, weet hij.

Het scoren van het flinke aantal punten moet uiteraard gedaan worden door coureurs Felipe Massa en Valtteri Bottas. Massa houdt het er in zijn vooruitblik simpelweg bij dat het ‘belangrijk is om bij de eerste tien te eindigen’ aangezien het de laatste race is en deze ook nog eens dubbele punten oplevert, maar voor Bottas staat er meer op het spel en hij heeft dan ook meer te melden.

“Natuurlijk gaan we ons er als team op richten beslag te leggen op de derde plek, maar ikzelf kan nog vierde worden in het rijderskampioenschap en een deel van mijn focus zal daar dan ook zeker naar uitgaan”, verklaart de momenteel als zesde geklasseerde Bottas, die denkt dat hij Sebastian Vettel en Fernando Alonso nog wel kan pakken als Williams erin slaagt ‘een slaatje te slaan uit de dubbele punten’.