Williams had in de Belgische Ardennen wel de snelheid te pakken, maar het resultaat bleef uit. Als het aan Bruno Senna ligt, is dat komend weekeinde wel anders.

We hebben weliswaar geen punten gehaald in Spa, de auto was wel degelijk snel”, aldus Bruno Senna. “Met name op de rechte stukken konden we goed meekomen. Wat dat betreft is Monza geen slechte plaats om opnieuw te proberen punten te halen. Het is een geweldige baan en traditioneel een echte test voor elke coureur. Het team werkt hard om het maximale uit de auto te halen en daarom zouden we, mits onze kwalifactie goed is, om de punten moeten kunnen stijden.”

Voor Senna’s Venezolaanse teamgenoot Pastor Maldonado lijken punten op voorhand al wat verder weg. Vanwege zijn valse start en aanrijding met Timo Glock afgelopen weekend, zal hij sowieso tien plaatsen naar achteren worden gezet op de grid.

Desondanks kijkt de winnaar van de Spaanse Grand Prix uit naar het raceweekend:  “De hoge snelheden maken het een uniek evenement, wat om weer een heel andere benadering van de set-up vraagt. Niet alleen voor ons is Monza een mooi circuit, de uitremmogelijkheden maken het ook voor het publiek erg aantrekkelijk.”