*

Williams moeizaam uit de startblokken

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

3 jaar geleden

Williams moeizaam uit de startblokken
Racepictures

Het was op voorhand duidelijk dat Williams geen makkelijk weekend tegemoet zou gaan. De FW37 is immers meer geschikt voor het snellere werk dan voor de langzame straten van Singapore.

Op de vrijdag in Singapore wijst vooralsnog niks op het tegendeel van die stelling. In de tweede vrije training weet geen van beide rijders de top tien te bereiken. Valtteri Bottas slaagt daar in de eerste vrije training nog wel in, maar later op de dag op de supersofts komt de Fin niet uit de verf.

“We hebben uiteraard ook de zachtste compound uitgeprobeerd, maar dat verliep moeizaam”, aldus de man die de zeventiende tijd liet noteren in de tweede traininingsessie. “We moeten achterhalen waar hem dat in zat, om zo de auto optimaal te krijgen voor de kwalificatie. Buiten de issues op de supersofts voelde de auto namelijk prima aan.”

Felipe Massa stuurde zijn Williams naar de zeventiende tijd in de eerste sessie, waarna hij zich dieper in de nacht verbeterde naar de elfde stek gedurende de tweede vrije training. Het resultaat valt hem niet mee of tegen, maar is min of meer wat hij ervan had verwacht.

“Op de vrijdag gaat het erom de baan en de banden weer een beetje te leren kennen. Hier is die opgave moeilijker dan ergens anders, maar desondanks sta ik waar ik had verwacht te staan.”

“Het is nu aan ons om te kijken op welke gebieden we ons nog kunnen verbeteren”, vervolgt Massa. De Braziliaan weet dat er stappen gemaakt moeten worden om competitief te kunnen op zondag, ‘want’, zo weet hij, ‘de teams waar we normaal gesproken tegen racen, staan dichterbij Mercedes dan normaal’. 

Lees meer over

Bottas Massa Williams