Williams komt op vrijdag meestal niet vliegend uit de startblokken, maar in Abu Dhabi viel de start van het weekend ook naar eigen zeggen wat tegen. Williams denkt echter nog een stap te kunnen zetten.

De reden is dat Williams van de zachte op de superzachte banden ‘niet zo’n grote stap maakte als de andere teams’, vertelt Felipe Massa. “Dat moet zaterdag dus beter”, beklemtoont hij. Een ander verbeterpunt, volgens de Braziliaan, is dat de superzachte banden waarmee hij zijn vliegende rondje neerzette ‘daar niet honderd procent klaar voor waren’. “Dit zijn echter geen grote problemen, dus het gaat zaterdag vast beter”, houdt hij vertrouwen.

Massa eindigde de eerste training overigens als tiende, één plaatsje voor teamgenoot Valtteri Bottas. In de tweede training was Bottas sneller, al was hij nog steeds elfde. Massa zakte in VT2 naar P12. Wat de klasseringen betreft, erkent Bottas dat Williams ‘iets achterblijft’ bij haar eigen doelstellingen. “We moeten dus iets zien te vinden dat ons zaterdag helpt snellere tijden op de klokken te krijgen.”

Bottas spreekt voor de rest van een ‘normale dag’. “We hebben daarbij alle informatie verzameld die we nodig hebben”, meldt de Fin. Rob Smedley, hoofdingenieur van Williams, geeft ook toe dat het allemaal net wat beter moet: “Maar aangezien we veel informatie hebben om uit te putten, zou het geen probleem moeten zijn dat kleine beetje extra te vinden waarmee we vooraan mee kunnen doen.”