Voor beide Williams-coureurs kwam de kwalificatie in het tweede deel ten einde. Vooral voor Pastor Maldonado is dat slecht nieuws, want hij moet tien startplaatsen inleveren.

Maldonado was sneller dan zijn teamgenoot Bruno Senna met de twaalfde tijd, maar zal morgen vanaf de voorlaatste startrij moeten vertrekken. Vanwege zijn valse start en aanrijding met Timo Glock in Spa wordt Maldonado immers tien plekken teruggezet.

“Dit was geen beste dag voor ons”, verklaart Maldonado. “We kwamen snelheid te kort. In Q2 slaagde ik er ook niet in een optimale ronde te rijden. Het veld zit heel dicht op elkaar. Het wordt een zware race, maar we hebben veel geoefend met veel brandstof aan boord, dus ik ben benieuwd wat we kunnen bereiken.”

Ook Bruno Senna denkt gedurende de race naar voren te kunnen komen. “Op de hardere band zijn we competitiever”, zegt de Braziliaan, die de veertiende startplaats bemachtigde. “We hebben het racetempo en inhalen is op dit circuit niet onmogelijk, dus punten zijn nog mogelijk voor ons.”