Williams is in samenwerking met de brandweer, politie en FIA een uitgebreid onderzoek gestart naar de oorzaak van de pitbrand gisteren na afloop van de Spaanse Grand Prix. Bij het ongeluk raakten volgens de FIA 31 mensen gewond, waarvan zeven naar het ziekenhuis moesten worden gebracht.

Volgens Williams ontstond de brand in het deel waar de benzine staat opgeslagen. Maar hoe de brand tot stand is gekomen, is vooralsnog een groot raadsel. Vier leden van het team raakten gewond.

Ook 27 anderen, waaronder medewerkers van andere teams die te hulp schoten, liepen brandwonden of ademhalingsproblemen op. Zeven gewonden werden afgevoerd naar het ziekenhuis, waarvan één met ernstige brandwonden. De rest kon in het medisch centrum op het circuit worden behandeld.

“Wij willen graag alle teams en de FIA danken voor hun steun na het ongeval”, laat Williams weten in een persbericht. “Zodra we de oorzaak van de brand hebben achterhaald, komen we er op terug. We houden de toestand van de gewonden in de gaten en staan er voor in dat ze de best mogelijke zorg krijgen.”