Pastor Maldonado valt voor de tweede race op rij in de slotfase buiten de punten, maar dankzij Bruno Senna scoort Williams ditmaal toch punten. Het heeft er nu al meer dan heel vorig jaar.

 

Vergooide Maldonado in Australië zelf een topklassering, ditmaal trof hem geen blaam. De Venezolaan lag in tiende positie toen hij werd getroffen door een motorprobleem en de strijd moest staken.

 

“Een moeilijke dag”, blikt hij terug. “Het zicht was heel slecht, waardoor ik de pitbox voorbijreed na de herstart en opnieuw binnen moest komen. Daardoor viel ik ver terug. Ik wist me echter terug te knokken van de twintigste naar de tiende plaats, totdat het met twee ronden te gaan misging.”

 

Ook Senna moest zich van achteruit een weg naar voren banen. Na een touche met zijn teamgenoot in de eerste ronde moest de Braziliaan een nieuwe voorvleugel halen en sloot hij achteraan het veld aan.

 

“Ik wist dat ik na de herstart moest aanvallen”, verklaart Senna, die opklom naar de zesde plaats. “Ik ben enorm blij dat ik na zo’n lastige race punten heb kunnen scoren. Het geeft veel voldoening dat ik volle bak heb kunnen rijden en geen fouten heb gemaakt op mijn weg terug naar voren.”