De podiumplaats van Valtteri Bottas was de eerste van het seizoen voor Williams. De vreugde in het Bottas-kamp is dan ook groot. Felipe Massa viel uit met een mechanisch probleem.

Valttero Bottas maakte een goede start en won een plek door het uitstapje van Nico Rosberg. In ronde 23 maakte hij zijn eerste en enige pitstop. Daarna reed hij de race op prijzenswaardige wijze uit op de zachte compound. Hij passeerde Ricciardo op eigen kracht en later Verstappen door diens pitstop.

Bottas is logischerwijs zeer opgetogen met zijn eerste podiumplaats van het seizoen: “Ik ben trots op wat we vandaag als team hebben bereikt. Het is jammer wat er met Felipe gebeurde, maar laten we dat dan als extra motivatie voor de volgende races gebruiken.”

“Ik denk dat deze dag heeft aangetoond dat we een goed team zijn en dat we goede resultaten neer kunnen zetten. Onze strategie was top, evenals de pitstop. Het was zonder meer ook één van mijn betere races. Ik ben zeer tevreden en kijk uit naar de Europese Grand Prix.”

Massa
Felipe Massa lag op een solide zevende positie toen hij de race in de pitstraat moest staken. Een oververhitte motor door een probleem aan het watersysteem lag daaraan ten grondslag.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld”, luidt het commentaar van Massa na de race. “We hadden hier heel veel punten kunnen scoren, maar helaas mocht het voor mij niet zo zijn. Het is jammer dat mijn race zo ten einde kwam, maar nu moeten we vooruit kijken naar de volgende race.”