Het team van Williams maakt zich op voor een sterk weekend in België, waar de formatie volgens Valtteri Bottas mee moet kunnen doen om het podium.

Dat het team uit Grove met veel vertrouwen afreist naar Spa-Francorchamps, komt omdat het circuit in de Ardennen zoals Bottas’ teamgenoot Felipe Massa omschrijft ‘goed bij de sterke punten van onze auto zou moeten aansluiten’. “We gaan er dan ook vanuit goed aan de tweede helft van het seizoen te beginnen”, verklaart Massa.

Voor Bottas betekent dit zoals gezegd dat hij zelfs op een podiumplek mikt: “Normaal gesproken zou onze auto goed bij deze baan moeten passen, dus ik verwacht dat we sterk zullen zijn. Vorig jaar stond ik in Spa op het podium en we zetten er op in nu een soortgelijk resultaat te behalen.”

Rob Smedley, head of performance engineering, verkondigt dat Williams in de tweede seizoenshelft sowieso stelselmatig om podiumklasseringen wil vechten. Aangezien het team daarbij op papier sterk zou moeten zijn in België, moet het dat volgens de Brit gelijk uitbuiten.

Normaal gesproken is het zo dat regen nooit ver weg is als de Formule 1 Spa aandoet en juist in de regen is Williams zwak gebleken. Bang dat dit haar goede kansen bedreigt, is Smedley echter niet: “We hebben ons huiswerk gedaan en zouden nu dus sterker moeten zijn in de regen.”